TENISZ, ÚSZÓ, SPORT TÁBOROK

Immár több, mint 20 éve futnak foglalkozásaink, nyári táboraink Budapest II. kerületében, melyek elsődleges célja az, hogy egy erre alkalmas környezetben, értelmes elfoglaltságot, szórakozást adva a gyermekeknek, a szülők válláról levegyük a nyári elhelyezés gondját. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, minden nyáron csiszoltunk táborainkon, valami újat adva programjainkhoz. A rövid itt tartózkodásuk alatt  igyekszünk a lehető legtöbb élményt  biztosítani a gyermekeknek, miközben olyan életformára, életszemléletre próbáljunk nevelni a őket, amiben megismerhetik a legfontosabb természeti - és társadalmi  törvényszerűségeket, és azt, hogy hogyan tudunk ezekkel összhangban maradni. Nagyon sokat tudnak játszani szabadon is, hogy érezzék a nyár ízét, de sok szórakoztató csoportos játék is van a tarsolyunkban:)

2023 nyarát ismét egy kéthetes SÁTRAZÓS, TENISZ, BICIKLIS, ÚSZÓ  táborral kezdjük Móron.                             

A NAPKÖZIS (8:00-16:30) TENISZ, KÜLKER PARKOS, MEDENCÉZŐS Táboraink július 3-tól indulnak HETI TURNUSOKBAN az IBS- pályákon.  TENISZES TANÍTVÁNYAINK IDÉN EXTRA KEDVEZMÉNYEKKEL VEHETNEK RÉSZT ezekben a táborokban. 

Időpontok: júl.3. hétfőtől egész júliusban, augusztusban pedig igény szerintTenisz

Teniszezni tudó tanitványaink részére edzést és rengeteg játéklehetőséget biztosítunk.

Azokat a gyermekeket, akik nem tudnak teniszezni, megtanítjuk az alapokra, és igyekszünk mindent megtenni, hogy megszerettessük velük a sportot. 

A tábor fő gerincét a teniszezés képezi,e köré építjük a programot.  

Úszás

 A nyári hőségben a több órás pancsolás mellett úszásoktatásra is sor kerülhet igény szerint, hogy csiszoljunk a technikákon, illetve "vízbiztossá" tegyük a gyerekeket.  Az utóbbi években inkább a tenisz miatt jönnek hozzánk a gyermekek, így komoly, rendszeres úszásoktatást nem tudunk vállalni. 

Sport és Természet

Csapatjátékokkal (számháború, méta, baseball, foci) tanitjuk a gyermekeket a mindennapos mozgás fontosságára.

Akárhol is vannak a táboraink, mindig  igyekszünk a környéken kisebb kirándulásokat tenni. Idén a Külker Parkba a GYERMEKVASÚTTAL kirándulunk majd, legalább heti 2 alkalommal.   

Társas és kreatív foglalkozások

A kézműveskedés kedvelőinek: só-liszt gyurma, gyöngyfűzés,kőfestés, aszfaltrajz verseny...stb

Kicsiknek társasjátékok, puzzle-k, alapvető kártyajátékok.

Nagyobbaknak a kártyajátékok, a Rikiki és a Nepál-póker a fő kedvenc. De megismerkedhetnek a Catan, Cash-flow és Az Első Millió társasjátékokkal is.

Életmód

Táborainkban különös figyelmet szeretnék szentelni a gyermekek és szülők felvilágosítására gyermekeink egészsége védelmében e két alábbi témában:

A napon történő mozgás  és a mértékletes napozás nélkülözhetetlen D vitamin megfelelő mennyiségben való képződéséhez. Ez a hormon természetű vitamin elsődleges és létfontosságú szerepet játszik az immunrendszerünk támogatásában.  

Az ételeink megválogatásában pedig az a legalapvetőbb cél, hogy minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmazzon.

Kuriózum :)

Évek óta meg-megkínáljuk táborozóinkat az msesuli játékaival. Ez a Program több száz olyan játékot, érdekes gyakorlatot tartalmaz, amit bárki könnyen elsajátíthat, amivel a gyermekek is megtanulhatják, hogy hogyan tudják kihasználni elméjüket a legjobban. A módszer izgalmas és szórakoztató formában segíti elő és fejleszti :

 • a koncentrációs képességet
 • a kreativitást
 • a memóriát
 • az önbizalmat
 • az önmagába vetett hitét
 • a stressz kezelését
 • a fizikai egészséget.


Egészséges ételek

A tábori tartózkodásuk alatt igyekszünk minél természetesebb, adalékmentes, finom táplálékokat adni a gyermekeknek..

Ha a gyerek nem reggelizik otthon, hozhat tízórait, amit a szülő a kicsiknél névvel ellát. Anya által elkészített szendvics, gyümölcs jöhet. (Chips, kekszek, bolti, előre csomagolt sütik, stb. nem!!). Ezt a gyermek délelőtt elfogyaszthatja  10 óra körül.  Ebédet és uzsonnát mi adunk, azon kívül napközben is kapnak gyümölcsöt és nyers zöldséget kiegészítésül. Üdítőt ne hozzon a gyermek, csak tiszta vizet, vagy ásványvizet!!


Általános információ

A nevelők megválogatásánál a legfontosabb szempontnak azt tartom, hogy legyen a nevelő türelmes, kiegyensúlyozott, igényes, és a gyerekek szemével nézve is szeretnivaló, lelkes és harmonikus egyéniség.

A táboroztatás napközben 8-16:30-ig tart. Lehet csak délelőttre is, avagy csak délutánra jelentkezni. Pár napra is bevesszük a gyermeket a létszám függvényében!

Tavaly júliusban létszámstop volt, a hamarabb jelentkezők idén is előnyt élveznek! Délelőtt a teniszoktatás, teniszezés, alapozó erőnléti gyakorlatok, játékos, labdás ügyességi feladatok a meghatározóak.  A gyermekek 4-7 fős csoportokat alakítanak, többnyire kedvük (barát, testvér) szerint, és a csoportok kb. 45 percenként cserélnek helyet. A részletekről az érdeklődőknek tájékoztatót küldünk.

EARLY BIRD : akik 2023. május 28 - ig jelentkeznek, eleve még 5% kedvezményt kapnak. 

A költség díja csökken, ha:

 • nagycsaládból jön a gyermek, 5%
 • testvérek részvétele 5-10%
 • több heti részvételnél, 5-10%
 • ajánlással (ha két másik általa hozott gyermek jön), 5% 
 • Tábori díj :  45.500. - 47.000.-

Időpontok és Helyszín

2022-ben 7 hetet tartottunk, amik menet közben alakultak az igény szerint.  2023-ra kiírjuk az alábbi heteket, és ez is menet közben alakul:     

 • Július 3-7.
 • Július 10-14.
 • Július 17-21. betelt
 • Július 24-28. betelt
 • Július 31-aug.4. betelt
 • Augusztus 7-11. 
 • Augusztus 14-18.
 • Augusztus 21-27.

Érdeklődés