TENISZ, ÚSZÓ, ÉLETMÓD TÁBOR

Immár több, mint 17 éve futnak foglalkozásaink, nyári táboraink a Petneházy Club Hotelben és az IBS Tennis Clubban, melyek elsődleges célja az, hogy egy erre alkalmas környezetben, értelmes elfoglaltságot, szórakozást adva a gyermekeknek, a szülők válláról levegye a nyári elhelyezés gondját. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, minden nyáron csiszoltunk táborainkon, valami újat adva programjainkhoz. Ennek eredménye, hogy a rövid itt tartózkodás alatt nem csak a lehető legjobb élményt biztosítjuk a gyermekeknek, de olyan életformára, életszemléletre próbáljunk nevelni a őket, amiben megismerhetik a legfontosabb természeti - és társadalmi követelményeket, törvényszerűségeket, és azt, hogy hogyan tudunk ezekkel összhangban maradni.

2019 nyarán táboraink szintén 3 helyszínen várhatóak: részben a Petneházy Clubhotel területén, (1029 Bp.Feketefej u.2-4.) részben pedig a tavalyi felállásban az IBS Tennis Club pályáin és Parkjában lesznek (Bp. II.ker. Budenz út). Az úszás a Külker Park medencéiben (Bp. Budakeszi út 73/c). Időpontok lenn. 

Újdonságként érkezik: 

 • mse-Training / msesuli program fejlesztő játékai (lenn bővebben)

Tenisz

Teniszezni tudó tanitványaink részére edzést és rengeteg játéklehetőséget biztosítunk.

A gyermekeket, akik nem tudnak teniszezni megtanítjuk az alapokra, és megpróbáljuk megszerettetni a sportot velük. 

Úszás

Napi több órás pancsolás mellett úszásoktatásra is sor kerül, hogy csiszoljunk a technikákon, illetve "vízbiztossá" tegyük a gyerekeket.

Sport és Természet

Csapatjátékokkal (számháború, méta, baseball, foci) tanitjuk a gyermekeket a mindennapos mozgás fontosságára.

Természetbe történő kirándulásokkal felhívjuk a figyelmet a természet védelmére.

Társas és kreatív foglalkozások

A kézműveskedés kedvelőinek: só-liszt gyurma, gyöngyfűzés,kőfestés, aszfaltrajz verseny...stb

Kicsiknek társasjátékok, puzzle-k, alapvető kártyajátékok.

Nagyobbaknak Catan, Cash-flow és Az Első Millió társasjátékok.

Életmód

Táborainkban különös figyelmet szeretnék szentelni a gyermekek és szülők felvilágosítására gyermekeink egészsége védelmében e két alábbi témában:

A napon történő mozgás, mértékletes napozás és D vitamin nélkülözhetetlen szerepe, orvosaink tanácsára.

Az ételeink megválogatása, hogy minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmazzon.

Külöleges nevelési módszerek

Táborainkat az mse Tréninggel, egy Magyarországon egyedi, Amerikában már elterjedt programmal tuningolunk fel (bővebb info lejjebb).

Egészséges ételek

A tábori tartózkodásuk alatt minél természetesebb, adalékmentes, finom táplálékokat adunk és engedélyezünk.

Ha a gyerek nem reggelizik otthon, hozhat tízórait, amit a szülő névvel ellát (anya által elkészített szendvics, gyümölcs jöhet, chips, kekszek, bolti, előre csomagolt sütik, stb. nem!!). Ezt betesszük a hűtőbe, így a gyermek délelőtt elfogyaszthatja amint megéhezik. Mi délelőtt nem tudjuk a programokat megszakítani közös evéssel. Ebédet és uzsonnát mi adunk, azon kívül napközben is kapnak gyümölcsöt és nyers zöldséget kiegészítésül. Üdítőt ne hozzon a gyermek, csak tiszta vizet, vagy ásványvizet!!

Az ebéd és uzsonna igényelhető tej-és glutén mentes alapanyagokkal, vagy vegetariánus opcióval.

Általános információ

A nevelők megválogatásánál a legfontosabb szempontnak azt tartom, hogy legyen a nevelő türelmes, kiegyensúlyozott, igényes, és a gyerekek szemével nézve is szeretnivaló, lelkes és harmonikus egyéniség.

A táboroztatás napközben 8-16 óráig tart. Lehet csak délelőttre is, avagy csak délutánra jelentkezni. Pár napra is bevesszük a gyermeket a létszám függvényében!

Tavaly júliusban létszámstop volt, a hamarabb jelentkezők idén is előnyt élveznek! Délelőtt a teniszezés és az mse-Training (https://www.msesuli.hu )játékai a a meghatározóak. A gyermekek 4-7 fős csoportokat alakítanak, többnyire kedvük (barát, testvér) szerint, és a csoportok óránként cserélnek helyet a teniszpályán, medencében és egyéb foglalkozáson. A részletekről az érdeklődőknek tájékoztatót küldünk.

EARLY BIRD : akik 2019.május 1 - ig jelentkeznek, azok között kisorsolunk 5 db 15%-al csökkentett részvételi díjat.(Sorsolásról felvétel az mse-sport Facebook oldalán május 1. után)

A költség díja csökken, ha:

 • nagycsaládból jön a gyermek, 5%
 • testvérek részvétele 5-10%
 • több heti részvételnél, 5-10%
 • ajánlással (ha két másik általa hozott gyermek jön), 5%

Költség: 33.900.-38.900.-

mse Training Program

Idén nagy hangsúlyt kap majd táboraink során az mse Training Program (www.mse-training.com) bevonása, amit most indítottunk el a budapesti Szabó Lőrinc Kéttannyelvű iskolában, Magyarországon elsőként. Ez a Program több száz olyan játékot, érdekes gyakorlatot, megoldást tartalmaz, amit bárki könnyen elsajátíthat, amivel a gyermekek is megtanulhatják, hogy hogyan tudják kihasználni elméjüket a legjobban. A módszer izgalmas és szórakoztató formában segíti elő és fejleszti :

 • a koncentrációs képességet
 • a kreativitást
 • a memóriát
 • az önbizalmat
 • az önmagába vetett hitét
 • a stressz kezelését
 • a fizikai egészséget.

Tavaly még csak megkínáltuk ezzel a gyermekeket,de idén már több hónap gyakorlati tapasztalataival kiegészítve alkalmazzuk majd e feltöltő szórakozást,aminek rendszeres alkalmazásával hatalmas előnyökre tehet szert a gyermek az iskolai tanév folyamán és később egész életében.

Időpontok és Helyszín

 • Június 17-21. IBS / Külker Park    
 • Június 24-28. IBS / Külker Park
 • Július 1-5. IBS / Külker Park 
 • Júlis 8-12. Petneházy Clubhotel 
 • Július 15-19. Petneházy Clubhotel 
 • Július 22-26. Petneházy Clubhotel
 • Augusztus 5-9. Petneházy Clubhotel 

Érdeklődés