TENISZ, ÚSZÓ, SPORT TÁBOROK

Immár több, mint 19 éve futnak foglalkozásaink, nyári táboraink a Petneházy Club Hotelben és az IBS Tennis Clubban, melyek elsődleges célja az, hogy egy erre alkalmas környezetben, értelmes elfoglaltságot, szórakozást adva a gyermekeknek, a szülők válláról levegye a nyári elhelyezés gondját. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, minden nyáron csiszoltunk táborainkon, valami újat adva programjainkhoz. Ennek eredménye, hogy a rövid itt tartózkodás alatt nem csak a lehető legjobb élményt biztosítjuk a gyermekeknek, de olyan életformára, életszemléletre próbáljunk nevelni a őket, amiben megismerhetik a legfontosabb természeti - és társadalmi követelményeket, törvényszerűségeket, és azt, hogy hogyan tudunk ezekkel összhangban maradni.

2021 nyarán táboraink a terv szerint 2 helyszínen várhatóak: a tenisz a volt IBS Tennis Club pályáin, (ezek a pályák a Tárogató Office Centerhez tartoznak https://www.ibs-oc.hu/  , de a pályákat Bp. II.ker. Budenz útról lehet jobban megközelíteni). az úszás pedig  a Külker.Park  ( https://www.kulkerpark.hu/wp/  ) medencéjében lesz. 

Időpontok: júl.05. - aug. 13.-ig. Tenisz

Teniszezni tudó tanitványaink részére edzést és rengeteg játéklehetőséget biztosítunk.

Azokat a gyermekeket, akik nem tudnak teniszezni, megtanítjuk az alapokra, és igyekszünk mindent megtenni, hogy megszerettessük velük a sportot. 

Úszás

 A nyári hőségben a több órás pancsolás mellett úszásoktatásra is sor kerülhet igény szerint, hogy csiszoljunk a technikákon, illetve "vízbiztossá" tegyük a gyerekeket. Az utóbbi években inkább a tenisz miatt jönnek hozzánk a gyermekek, így komoly, rendszeres úszásoktatást nem tudunk vállalni. 

Sport és Természet

Csapatjátékokkal (számháború, méta, baseball, foci) tanitjuk a gyermekeket a mindennapos mozgás fontosságára.

Akárhol is vannak a táboraink, mindig  igyekszünk a környéken kisebb kirándulásokat tenni. Az IBS tenisznél a séta a Külker Parkba az erdőn át vezet. Ezekkel a túrákkal  szeretnénk felhívni a gyerekek  figyelmét a természet megismerésének és védelmének fontosságára.

Társas és kreatív foglalkozások

A kézműveskedés kedvelőinek: só-liszt gyurma, gyöngyfűzés,kőfestés, aszfaltrajz verseny...stb

Kicsiknek társasjátékok, puzzle-k, alapvető kártyajátékok.

Nagyobbaknak a kártyajátékok, a Rikiki és a Nepál-póker a fő kedvenc. De megismerkedhetnek a Catan, Cash-flow és Az Első Millió társasjátékokkal is.

Életmód

Táborainkban különös figyelmet szeretnék szentelni a gyermekek és szülők felvilágosítására gyermekeink egészsége védelmében e két alábbi témában:

A napon történő mozgás  és a mértékletes napozás nélkülözhetetlen D vitamin megfelelő mennyiségben való képződéséhez. Ez a hormon természetű vitamin pedig elsődleges és létfontosságú szerepet játszik az immunrendszerünk támogatásában.  

Az ételeink megválogatásában pedig az a legalapvetőbb cél, hogy minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmazzon.

Kuriózum :)

Évek óta meg-megkínáljuk táborozóinkat az msesuli játékaival. Ez a Program több száz olyan játékot, érdekes gyakorlatot tartalmaz, amit bárki könnyen elsajátíthat, amivel a gyermekek is megtanulhatják, hogy hogyan tudják kihasználni elméjüket a legjobban. A módszer izgalmas és szórakoztató formában segíti elő és fejleszti :

 • a koncentrációs képességet
 • a kreativitást
 • a memóriát
 • az önbizalmat
 • az önmagába vetett hitét
 • a stressz kezelését
 • a fizikai egészséget.


Egészséges ételek

A tábori tartózkodásuk alatt igyekszünk minél természetesebb, adalékmentes, finom táplálékokat adni a gyermekeknek..

Ha a gyerek nem reggelizik otthon, hozhat tízórait, amit a szülő a kicsiknél névvel ellát. Anya által elkészített szendvics, gyümölcs jöhet. (Chips, kekszek, bolti, előre csomagolt sütik, stb. nem!!). Ezt a gyermek délelőtt elfogyaszthatja  10 óra körül.  Ebédet és uzsonnát mi adunk, azon kívül napközben is kapnak gyümölcsöt és nyers zöldséget kiegészítésül. Üdítőt ne hozzon a gyermek, csak tiszta vizet, vagy ásványvizet!!

Az ebédet a CSÜCCS nevű szinvonalas étteremben biztosítjuk, ami 5-8 perces sétára van tőlünk. Házias, adalékmentes ételek, gyerekbarát 2 fogásos menü vár ránk:   https://csuccs.com/


Általános információ

A nevelők megválogatásánál a legfontosabb szempontnak azt tartom, hogy legyen a nevelő türelmes, kiegyensúlyozott, igényes, és a gyerekek szemével nézve is szeretnivaló, lelkes és harmonikus egyéniség.

A táboroztatás napközben 8-16 óráig tart. Lehet csak délelőttre is, avagy csak délutánra jelentkezni. Pár napra is bevesszük a gyermeket a létszám függvényében!

Tavaly júliusban létszámstop volt, a hamarabb jelentkezők idén is előnyt élveznek! Délelőtt a teniszoktatás, teniszezés, alapozó erőnléti gyakorlatok, játékos, labdás ügyességi feladatok a meghatározóak.  A gyermekek 4-7 fős csoportokat alakítanak, többnyire kedvük (barát, testvér) szerint, és a csoportok kb. 45 percenként cserélnek helyet. A részletekről az érdeklődőknek tájékoztatót küldünk.

EARLY BIRD : akik 2021. május 31 - ig jelentkeznek, azok között kisorsolunk 5 db 10%-al csökkentett részvételi díjat. 

A költség díja csökken, ha:

 • nagycsaládból jön a gyermek, 5%
 • testvérek részvétele 5-10%
 • több heti részvételnél, 5-10%
 • ajánlással (ha két másik általa hozott gyermek jön), 5%

Költség: 38.000.-  - 41.500.-

Időpontok és Helyszín

2020-ban  sok hetet tartottunk,amik menet közben alakultak az igény szerint.  2021-ben kiírjuk az alábbi heteket, és ez is menet közben alakul:     

 • Július 5-9. IBS + Külker.Park
 • Július 12.16. IBS+ Külker.Park
 • Július 19.-23.. IBS+ Külker.Park
 • Július 26.-30. IBS+ Külker.Park
 • Augusztus 2.-6..  IBS+ Külker.Park
 • Augusztus 9.-13. IBS+ Külker.Park 

Érdeklődés